120m-es aerobic termünk a csoportos és funkcionális edzésformák kedvelőinek ad lehetőséget a változatos sportoláshoz, szakképzett oktatóink irányítása mellett.

Futóedzés

Futóiskola gyakorlatok, dinamikus lábfejlesztés, sorozatugrások, szökdelések alkotják az edzés bemelegítő részét, majd intervall-fartlek futások következnek. A futóblokkok között minimális eszközigényű, főleg saját testsúllyal végzett gyakorlatok szerepelnek.

IRON-X – Kombinált funkcionális óratípus

Az óra alapját a kétkezes súlyzóval végzett gyakorlatok, és a TRX alap gyakorlatrendszere alkotja; amely dinamikus keringésfokozó állóképességi blokkal van kiegészítve.

Spinning

Teremkerékpározás zenére edző vezetésével, az egyik leghatékonyabb aerob csoportos edzésforma testsúlycsökkentés, állóképességfejlesztés, alakformálás szempontjából. A magas pulzusszámmal végrehajtott szív és keringési renszert is igénybe vevő lüktető iramú spinningedzés nagy kalórialeadással jár. A bicikliző mozgás jellegéből fakadóan a térd és a gerinc végig kímélve van, ezért nemttől, kortól, előképzettségtől függetlenül mindenki számára egyaránt ajánlott.

Női alakformáló torna

A kritikus testrészek formálására kialakított óratípus. Az órák jó hangulatban telnek, hiszen fontos hogy kikapcsolódás és egyben feltöltődés legyen a vendég számára. Az óra egyszerű, könnyen követhető elemekből áll, így kezdőknek, haladóknak egyaránt ajánlott. Általában nagy ismétlésszámokkal és kis súlyokkal dolgozunk; így érjük el, hogy izmaink feszesebbé váljanak. Egyénenként megfelelő terheléssel dolgozunk, a sikerélmények elérése érdekében.

A gyakorlatok végrehajtásához különböző eszközöket használunk (Step-Pad, Soft-Ball, Fit-Ball, kézi súlyzók, gumikötelek). Az eszközhasználat a vendég edzettségétől függően változhat.

Kismama torna

Kismamák számára kialakított speciális torna, a legideálisabb edzéstípus. A terhesség 12. hetétől, egészen a szülés kiírás időpontjáig ajánlott mozgásforma. Az órák változatosak, jó hangulatban telnek. A csoport tagjai meg tudják osztani egymással problémáikat, felmerülő kérdéseiket. Az ilyen fajta mozgás előnyösen befolyásolja a várandós anyák fizikai és lelki kondícióját. A torna előnyei:

  • hozzásegít a könnyebb, rövidebb vajúdáshoz, szüléshez
  • csökken a császármetszések és a szülés utáni komplikációk aránya
  • csökken a depresszió esélye
  • meggyorsulhat a felépülési folyamat

Preventív gerinctorna

A preventív gerinctorna a különböző mozgásszervi panaszok kialakulásának megelőzése. Célja a gyengült izmok erősítésén túl a megrövidült izmok nyújtása, gerincoszlop mobilitásának fenntartása. A csoporttorna a gyógytorna alapelveit betartva gyógytornász felügyelete mellett zajlik.

Nyugdíjas torna

A funkcionális alapelemekre épülő – az életkori sajátosságokat figyelembe vevő óratípuson a csípő a váll és a gerinc mobilizálása a fő szempont. Továbbá a törzs, valamint az alsó és fölső végtagok főbb izomcsoportjait erősítjük. A különböző izületi bántalmak, csökkent izomtónus, csontritkulás megelőzésére alkalmas alacsony pulzusszámmal végrehajtott nyújtó, lazító, hátizomerősítő gyakorlatok hozzájárulnak a testi és lelki egészség hosszútávú megőrzéséhez.

Stretching

Egy olyan előre megtervezett speciális feszítő-lazító-nyújtó gyakorlatsor, amely segít az izmok rugalmasságának helyreállításában, fejlesztésében, megőrzésében. Hozzájárul a fáradt és megterhelt izomzat regenerációjához.